ARAU - Walaupun bukan Islam, Arwenraj a/l Muniandy berjaya membuktikan bahawa beliau bukan sahaja boleh mempelajari bidang berkaitan Islam tetapi mampu cemerlang dalam bidang itu. Graduan Diploma Perkhidmatan Makanan (Amalan Halal) Sesi Disember 2017, Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Perlis itu menepis pandangan negatif keluarga dan orang sekelilingnya untuk mempelajari amalan halal yang lazimnya dipelajari oleh pelajar beragama Islam.

"Jurusan yang saya ambil ini adalah pilihan ketiga saya. Pada mulanya saya tidak mendapat restu daripada ibu saya. Tetapi saya membuktikan bahawa saya mampu dan menerima Anugerah Ketua Jabatan setiap semester sepanjang enam semester saya di sini," kata pelajar berusia 22 tahun itu.

Arwenraj, anak sulung daripada tiga beradik ini kini menyambung pengajian di peringkat Ijazah Sarjana Muda Perkhidmatan Makanan di Universiti Putra Malaysia, Serdang, Selangor.

Beliau ditemui Bernama selepas menerima dua anugerah masing-masing Anugerah Khas Akademik dan Anugerah Khas PTSS daripada Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail pada Majlis Konvokesyen PTSS kali ke-13 di sini, hari ini. Turut berangkat Raja Puan Muda Perlis, Tuanku Lailatul Shahreen Akashah Khalil.

Seramai 1,168 graduan PTSS menerima Diploma pelbagai jurusan dan 26 orang graduan Orang Kelainan Upaya (OKU) pekak dan bisu dalam bidang Sijil Hotel dan Katering pada majlis yang berlangsung selama tiga hari bermula hari ini.

PENAFIAN

Penafian Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) adalah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan mana-mana maklumat dari laman web ini.
Dasar Privasi Dasar Privasi
Dasar Keselamatan Dasar Keselamatan

HUBUNGI KAMI

Alamat Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin
Pauh Putra, 02600 Arau, Perlis
Telefon 604 988 6200
Faks 604 988 6300
E-mel info[at]ptss.edu.my