Arau - Seorang pelajar Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Perlis, Muhammad Amirul Afiq Fazli yang telah mendapat tempat ke-11 di Asia setelah menyertai Junior Asia Siol International MTB Challenge 2019 yang telah diadakan bertempat di Bukit Siol, Kuching, Sarawak pada 23-25 Ogos 2019 baru-baru ini.

Pertandingan Asia MTB 2019 adalah pertandingan bagi pelumba MTB di kalangan negara Asia untuk mengumpul mata kelayakan bagi Persatuan Pelumba Basikal Siol, Kuching, Sarawak. Atlet dari PTSS tersebut telah mendapat tempat ke-3 dan memperoleh kedudukan ke-11 di peringkat Asia dalam kejohanan tersebut.

Ketika ditemu ramah, pemenang tempat ke-3 itu, Amirul berkata, "Saya sedikit kecewa kerana tidak mendapat tempat pertama dalam perlumbaan ini namun saya berbangga dan gembira atas pencapaian ini dan berpeluang dalam menyertai pertandingan sebegini." "Saya tidak akan berhenti setakat ini malah saya akan berusaha dengan lebih keras untuk perlumbaan yang akan datang jika berpeluang lagi," tambahnya.

Menurut Pengurus Pasukan, Mohamad Hairi Othman berkata, "Walaupun tidak mendapat Johan dalam perlumbaan ini tetapi saya sangat berbangga dengan atlet muda kelahiran PTSS ini yang berjaya memperoleh kemenangan tempat ketiga dalam perlumbaan ini." "Berdasarkan pemantauan saya mengenai kegigihan dia berlumba, saya yakin dia akan lebih berjaya dan usahanya akan lebih membuahkan hasil yang lebih baik pada perlumbaan yang akan datang," katanya.

PENAFIAN

Penafian Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) adalah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan mana-mana maklumat dari laman web ini.
Dasar Privasi Dasar Privasi
Dasar Keselamatan Dasar Keselamatan

HUBUNGI KAMI

Alamat Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin
Pauh Putra, 02600 Arau, Perlis
Telefon 604 988 6200
Faks 604 988 6300
E-mel info[at]ptss.edu.my