Arau - Saiful Syazwan Abdul Razak, pelajar Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS), Perlis baru-baru ini telah beroleh momentum terbaik dalam usaha meraih pingat emas menerusi Langkawi Enduro Challenge 2019 yang diadakan selama 2 hari iaitu pada 31 Ogos dan 1 September 2019 lalu di Bukit Chengkuan, Langkawi, Kedah.

Cabaran Langkawi Enduro 2019 ialah pusingan ke-2 dari Mountainbiker.my Enduro Championship (MEC) 2019. Pusingan 1 adalah Challenge Bukit 300 Enduro 2019 yang akan diadakan di Teluk Batik, Perak dan pusingan akhir akan menjadi Cabaran Lembah Bujang Enduro 2019 yang akan diadakan di Lembah Bujang, Kedah.

Pengarah PTSS, Abdul Malek Hassan, berkata, "Ini merupakan satu kebanggaan kepada PTSS kerana dapat mengharumkan nama PTSS di Malaysia. Kejayaan sebegini tentu tidak akan diperoleh tanpa usaha dan kegigihan dalam menjalankan latihan untuk berjaya dalam perlumbaan ini." Beliau turut merakamkan ucapan terima kasih kepada pengurus pasukan, Mohamad Hairi Othman dengan usahanya PTSS berjaya memenangi  pingat emas dalam acara sukan berbasikal ini.

Saiful, pemenang pingat emas tersebut berkata, "Saya sangat gembira atas kemenangan ini, segala penat, lelah dan usaha saya diganti dengan satu kemenangan yang amat bermakna buat saya dan saya berharap agar momentum saya sebegini akan terus meningkat dan mendapat prestasi yang lebih baik bagi pusingan akhir yang bakal diadakan di Lembah Bujang nanti."

Menurut Pengurus Pasukan, Mohamad Hairi Othman ketika ditemu bual berkata, "Saya sangat bangga atas pencapaian yang digenggam oleh Saiful dengan mendapat Johan sejurus melayakkan diri ke pusingan seterusnya. Usaha yang dicurahkan oleh Saiful ternyata membuahkan hasil yang memuaskan. Saya berharap agar Saiful terus maju dan memenangi perlumbaan pada pusingan yang akan datang."

PENAFIAN

Penafian Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) adalah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan mana-mana maklumat dari laman web ini.
Dasar Privasi Dasar Privasi
Dasar Keselamatan Dasar Keselamatan

HUBUNGI KAMI

Alamat Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin
Pauh Putra, 02600 Arau, Perlis
Telefon 604 988 6200
Faks 604 988 6300
E-mel info[at]ptss.edu.my