Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Perlis menggondol 2 pingat emas dalam Kejohanan Sukan Institusi Pendidikan Tinggi (SUKIPT) 2018. Pelajar PTSS, Azrul Ekhsan Azman dan Nur Tasnim Muhamad yang mewakili Politeknik Malaysia berjaya menyumbang 2 pingat emas, 3 perak melalui kategori perseorangan wanita (emas), perseorangan lelaki (perak), beregu campuran (perak) dan beregu lelaki (emas) di SUKIPT 2018 yang berlangsung pada 2-10 Febuari 2018 lalu di Universiti Kebangsaan Malaysia.

Pengarah PTSS, Dr Mohd Zahari Ismail, berkata, "Ini merupakan pencapaian terbaik pelajar PTSS dalam SUKIPT 2018 dan merupakan satu sejarah kerana pertama kalinya pelajar PTSS memenangi pingat emas dan mengharumkan nama PTSS ,Politeknik Malaysia dan juga Negeri Perlis. Tanpa usaha dan latihan yang bersungguh-sungguh oleh pelajar dan jurulatih kejayaan ini tidak mungkin akan tercapai". Beliau turut merakamkan ucapan terima kasih kepada Ketua Kontinjen PTSS, Bustamam Bonari dan juga jurulatih tenis PTSS, Mohd Fadhli Ahmad kerana membawa pulang 2 pingat emas dalam SUKIPT 2018.

Nur Tasnim Muhamad yang pernah mewakili Malaysia semasa sekolah menengah telah menewaskan Khadijah Najwa Latfy dari UiTM di peringkat akhir dengan mata 3-6, 6-1, 6-4 bagi mengondol pingat emas pertama bagi PTSS untuk perseorangan wanita.

Emas kedua diperolehi melalui Azrul Ekhsan Azman yang bergandingan dengan Adeeb Zahar bagi kategori beregu lelaki yang berjaya menewaskan pasangan UiTM dengan mata 6-1, 6-1 dalam perlawanan yang mengambil masa sejam.

Dengan kejayaan ini, ia membuka mata Persatuan Tenis Malaysia dengan membawa beliau untuk menyertai kejohanan persahabatan "Bangladesh Solidarity Matches - Malaysia vs Bangladesh" yang bakal berlangsung di Bangladesh pada 7-10 Mac 2018.

PENAFIAN

Penafian Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) adalah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan mana-mana maklumat dari laman web ini.
Dasar Privasi Dasar Privasi
Dasar Keselamatan Dasar Keselamatan

HUBUNGI KAMI

Alamat Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin
Pauh Putra, 02600 Arau, Perlis
Telefon 604 988 6200
Faks 604 988 6300
E-mel info[at]ptss.edu.my